Tips og råd

Hei og god mandag!
I denne mørketida er det mange som pynter med kranser og tenner lys på graven. Tenkte å dele noen tips i den forbindelse med dere🥰.

Blomsterkrans laget av Stefan på Majorstuen blomster. Vi har tillatelse til å bruke bilde

I kranser er det ofte benyttet ståltråd og den vil ruste etter en stund. Ligger kransen inntil steinen vil rusten trekke inn i gravsteinen og skape misfarging. Dette også om steinen er polert. Dette vil være mest synlig på lyse steiner og kan være vanskelig/umulig å få bort. Jeg anbefaler derfor å ikke lene kranser opp mot steinen, men heller legge den i bedet foran.

Bilde er lånt av Stefan på Majorstuen blomster

Når det gjelder tenning av lys er det anbefalt å bruke tilpassede lamper og gravlys. Åpen flamme og fakler bør unngås da sot, olje og talg kan trekke inn i steinen. Dette kan også føre til misfarging som er svært vanskelig å fjerne. Brukes det gravlys med metallokk anbefaler jeg at lyset settes i bedet foran gravsteinen i god avstand til steinen. Dette for at lykten ikke skal komme i kontakt med steinen hvis den velter. Ønsker dere alle en fin uke. Stor klem 💕

Islykter/vaser – laget av Stefan på Majorstuen blomster. Fine å pynte med både på gravlunden og hjemme
Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *