Gravstein stjålet

Ja, du leste riktig. En av våre kunder fikk gravsteinen til sin sønn stjålet FØR den ble montert.

Sist vinter ble jeg kontaktet av en mor som ønsket stein til sin avdøde sønn. Ønsket var en spesialdesignet stein med mye symbolikk og en stein som gjenspeilet den avdøde.

Moren, bosatt i Kirkenes, og jeg hadde mange samtaler på telefon, sms og mail og tegninger ble sendt frem og tilbake før vi var enige og fornøyde med resultatet.

Steinen ble designet sammen med avdøde sine nærmeste venner og grunnet mye symbolikk ble det også en stor stein.

Gutta i produksjonen brukte mange timer og dager på å få steinen slik som mor ønsket, og steinen ble sendt fra oss i slutten av juni. Ved ankomst ble den losset ved kirken og steinen skulle monteres dagen etter, slik at den kom opp innen avdøde sin 19 års dag 12.juli

Stor var overraskelsen da montøren kom morgningen etter og steinen var borte! Steinen hadde blitt stjålet etter kl 17 og før kl 8 da de i kirken kom på jobb.

Det var tydelige hjulspor etter bilen som hadde tatt den. Steinen var stor og veide over 300 kilo. En vanlig bil og et par sterke karer kan ikke har vært nok for å ta den.

Steinen sin forside med symboler fra mor og avdøde sine nærmeste venner. Teksten på toppen er skrevet av avdødes beste venn med hans håndskrift.
Steinen sin bakside med «stjernehimmel» Den største stjernen har en swarovskikrystall i midten

Mor anmeldte forholdet til politiet som tok saken på alvor. Pressen fikk også høre om saken og den har vært omtalt både på radio (NRK Troms og Finnmark) og i avisen Ifinnmark.

Det var ingen klar forsikringssak og Gravstein24 bestemte derfor at vi lager en ny stein, uten ekstra kostnad for mor. Dette gjør vi for mor, og vi ønsker som firma og rydde opp når slik ting skjer, uttalte daglig ledere Tonje Hovland til pressen.

Steinen er veldig spesiell og har lang produksjonstid, det passet derfor godt at mor ønsket steinen montert først våren 2023.

9.oktober fikk jeg en sms, steinen var funnet. For en fantastisk beskjed å få, steinen var funnet i småbåthavna i Kirkenes. Den lå på pallen den var levert på og var fortsatt pakket inn i plast, slik vi pakker inn alle steiner som vi sender. Vi var veldig spente på om steinen var uskadd. Frakt av steinen fra havna til gravlund samt montering ble avtalt, og gleden var stor da steinen var like hel.

Nå har endelig har steinen kommet på plass – riktignok 3 mnd senere enn planlagt, men vi er alle så glade for at steinen kom til rette. Hvem som har tatt steinen er fortsatt uvisst – og hvilket motiv vedkommende har hatt er fortsatt en gåte.

Heldigvis gikk det bra, til slutt. Bare så synd at mor og avdøde sin nærmeste måtte få dette i tillegg til tapet de allerede har lidt.

Her er bilder av steinen på gravlunden, bildene er att av mor.

Skulle du ha behov for gravstein, kontakt meg gjerne <3

Hege tlf 99 74 00 68

hege@gravstein24.no

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.