Tips og råd

Hei og god mandag!
I denne mørketida er det mange som pynter med kranser og tenner lys på graven. Tenkte å dele noen tips i den forbindelse med dere🥰.

Blomsterkrans laget av Stefan på Majorstuen blomster. Vi har tillatelse til å bruke bilde

I kranser er det ofte benyttet ståltråd og den vil ruste etter en stund. Ligger kransen inntil steinen vil rusten trekke inn i gravsteinen og skape misfarging. Dette også om steinen er polert. Dette vil være mest synlig på lyse steiner og kan være vanskelig/umulig å få bort. Jeg anbefaler derfor å ikke lene kranser opp mot steinen, men heller legge den i bedet foran.

Bilde er lånt av Stefan på Majorstuen blomster

Når det gjelder tenning av lys er det anbefalt å bruke tilpassede lamper og gravlys. Åpen flamme og fakler bør unngås da sot, olje og talg kan trekke inn i steinen. Dette kan også føre til misfarging som er svært vanskelig å fjerne. Brukes det gravlys med metallokk anbefaler jeg at lyset settes i bedet foran gravsteinen i god avstand til steinen. Dette for at lykten ikke skal komme i kontakt med steinen hvis den velter. Ønsker dere alle en fin uke. Stor klem 💕

Islykter/vaser – laget av Stefan på Majorstuen blomster. Fine å pynte med både på gravlunden og hjemme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.